sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Ihana kahvi eli miten palasin elävien kirjoihin

Tapani mukaan hienoista liioittelua ilmassa - en nyt NIIN kipeä ollut. Mutta olinpahan jossakin käsittämättömäsä kurkkutaudissa viitisen päivää, ja koska tänään teki taas kahvia mieli sitten keskiviikon, julistan taudin selän jos ei katkenneeksi niin nyrjähtäneeksi ainakin.

Mieleen tuli, miten helppoa on lapsettomalla sairastaminen. Makasin sängyssä ja katselin leffoja, nukuin nukkumasta päästyäni, ja tuijotin kattoon, ilman mitään velvoitteita. No, kaupassa oli pakko käydä itse, koska mies sattui juuri olemaan työmatkalla.

Flunssa-mikälie-ylähengitystieinfektio ei hoitajan mukaan vaikuttanut näytteenottoon, kun kävin torstaina antamassa pari putkellista verta, "kierron kolmantena päivänä". Olen mielestäni aivan normaalilla järjellä varustettu ihminen, ja töissäni joutunut ihan oikeasti monimutkaisia abstrakteja asioita pyörittelemään, mutta punainen lanka meinaa oikeasti mennä piiloon tässä kuukautiskierron ja kropan toiminnan selvitystyössä. Käsittääkseni kyseessä siis on se aivan normaali proseduuri, kun sekä mieheltä että naiselta lapsettomuusepäilyn aluksi tutkitaan, ovatko paikat ja systeemit kunnossa. Sain lääkäriltä kaksi labralähetettä, sanallisen selostuksen, sekä kumpaankin lähetteeseen kryptisen post it -lapun (lääketehtaan sponsoroiman, tietenkin) siitä, mitä milloinkin tapahtuu. And I heard bla bla bla. Missä vika? Siinäkö, etten ole vauvafoorumeilla pyörinyt taikka muutoin Internetissä surfannut enkä siis tunne ns. lähtöjään mitä tutkimuksissa tarkalleen tapahtuu? En tilaa naistenlehtiä mutten myöskään Journal of Reproduction and Infertilityä.

Haluaisin yhden A4 arkin, jossa lukee pääpiirteittäin mitä oletettavasti tapahtuu kierron minäkin päivänä - menenkö labraan, varaanko ajan ultraääneen, soittaako minulle joku (lääkäri, hoitaja), soitanko itse jollekulle (kenelle), minkä lapun kiikutan mihin, testin X tuloksen ollessa positiivinen toimitaan seuraavaksi näin-ja-näin, mikäli tulos negatiivinen, toimitaan toisin.

"Mikäli olet epävarma, soita hoitajalle numeroon 123 45678."

Ja minä siis todellakin rrrrrakastan kahvia.

1 kommentti:

  1. Hah, täällä ryystetään yli viikon köhän jälkeistä ensimmäistä kahvia. :)

    Joo-o, mä sain nipun yhteen niitattuja A4:a, johon oli listattu about kaikki mitä voidaan alussa tehdä. Missään vaiheessa mihinkään ei kirjattu mitä kaikkea niistä tehdään (kun mulla osa oli jo tutkittu), mitä ei ja missä kierrossa, koska testit jakautuivat kahdelle kierrolle. Lisäksi taulukossa oli listattu n. 50 labratestiä ja osan kohdalle raapustettu jotain numeroita.

    Kun toisella tapaamisella kysyin lääkäriltä onko mun tarkoitus tehdä tämä ja tämä koe, alkoi vastaus "Niin, kun ei sitä ekalla kerralla halua ihan kaikkea uutta asiaa kaataa kerralla syliin". Say what? Ja sitten sain taas lisää papereita.

    Joten kyllä, yksi A4 kelpaisi tännekin.

    VastaaPoista